ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:
Ο ιδρυτής της Κατασκήνωσης
Downloads
Links
Σαν επίλογος

ΝΕΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:
Proticamp forum
Το νέο κατασκηνωτικό forum!
Protiblog
Το νέο κατασκηνωτικό blog!

Flash intro

Γράψτε
 τις εντυπώσεις σας:

Sign guestbook

Στείλτε e-mail:

E-mail

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Είσοδος στο Ιnternet:
19-9-2004

1η ανανέωση:
14-10-2004 (Links)

2η ανανέωση:
21-10-2004 (Forum)

3η ανανέωση:
30-10-2004 (Ψυχαγωγία)

4η ανανέωση:
10-2-2005 (Flash intro)

5η ανανέωση:
13-8-2005 (Κ.Περιστατικά)

Site offline:
Καλοκαίρι 2006

Site online:
Καλοκαίρι 2009

6η ανανέωση:
forum, blog, ολοκλήρωση
17-4-2010

ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

www.pigizois.gr

orthodox-treasures

Κατασκήνωση Άγκυρας

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

κατασκηνωτικά περιστατικά

Τη σελίδα αυτή φανταστείτε την κάτι σαν κατασκηνωτικό κιόσκι, όπου μαζεύεται μια παρέα και συζητάει τα γεγονότα της κατασκηνωτικής ημέρας! Εδώ λοιπόν θα βρείτε καταχωρημένα κατασκηνωτικά περιστατικά που αναλογούν στις διάφορες φάσεις του ημερήσιου προγράμματος, έτσι όπως το γνωρίσαμε σε άλλη σελίδα μας. Επειδή η καταχώρηση των περιστατικών σε απλό κείμενο, χωρίς περαιτέρω υλικό, δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον σε μια ιστοσελίδα, παρουσιάζονται μόνο περιστατικά για τα οποία βρέθηκαν είτε φωτογραφίες, είτε βίντεο (κυρίως). Δυστυχώς τα video δεν είναι καλής ποιότητας. Επιφυλασσόμαστε στο μέλλον να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο, μιας και υλικό υπάρχει.
Τα περιστατικά που μπορείτε να δείτε είναι τα εξής:
1. ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ (1986)
2. ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ (1987)
3. ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΠΟΤΗΡΟΔΡΟΜΙΕΣ (1987)
4. ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ (1987)
5. ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΣΥΝΘΕΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ (1987)
6. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ (1994)
Διηγήσεις άλλων κατασκηνωτικών εμπειριών μπορείτε να βρείτε, αλλά και να προσθέσετε εσείς οι ίδιοι, στο forum, όπου κυριαρχεί το κείμενο, είναι όμως και εκεί δυνατή η προσθήκη φωτογραφιών. Αν έχετε κι εσείς φωτογραφίες ή βίντεο, που εικονίζουν κατασκηνωτικά περιστατικά, μπορείτε να τα δημοσιεύσετε στο forum και θα τα περιλάβουμε στη σελίδα.

Μεγέθυνση

Μεγέθυνση

Οι 2 φωτογραφίες που βλέπετε δίπλα (χρωματικά επεξεργασμένες, λόγω της παλαιότητάς τους) είναι από την περίοδο Λυκείου του έτους 1986 ή 1987, κατά πάσα πιθανότητα, και εικονίζουν κάποιο περιστατικό το οποίο δεν γνωρίζω, γιατί δεν συμμετείχα σε αυτή την περίοδο. Προφανώς μια ομάδα ατόμων είχε σκαρφιστεί την "αραβική" μεταμφίεση που βλέπετε, για να κάνει κάποια πλάκα. Το παράδοξο είναι ότι στη φάση συμμετέχει και ο τότε Β' υπαρχηγός, ο κ. Μυτιληναίος (ο κύριος με το χαρακτηριστικό μουστάκι, δεξιά στην πρώτη φωτογραφία και ανεβασμένος σε μια καρέκλα στη δεύτερη), που τον βλέπετε να φοράει κι αυτός έναν μπλε "σεντονομανδύα"!

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Διάρκεια video: 32΄΄
Κατέβασμα Real video (369KB)
Κατέβασμα Xvid video (1,6 MB)
κατεβάστε με δεξί κλικ->Αποθήκευση προορισμού ως... (Save target as...)

Τα στιγμιότυπα αυτά του υπαρχηγού από την περίοδο Γυμνασίου 1987 δεν λένε τίποτα αν δεν δείτε το βίντεο που παρατίθεται (και από το οποίο έχουν "συλληφθεί"), στο οποίο μπορείτε ν' ακούσετε τα πλήθη (γύρω στα 400 άτομα) να φωνάζουν τη γνωστή κραυγή "Ζήτω-ζήτω η κατασκήνωσή μας", μετά από ένα πρόγραμμα απογευματινής μουσικής ψυχαγωγίας στο αμφιθέατρο, που είχε επιμεληθεί ο γνωστός γιατρός μας, ο κ. Κουντουράς, και μετά να... αντιδρούν κατά την ανακοίνωση του προγράμματος! Θα θαυμάσετε όμως και τη μαεστρία του τότε υπαρχηγού κ. Γκάτζιου, που κατορθώνει με λίγα λόγια και να επιβάλει το πρόγραμμα και να μην δυσαρεστήσει τους κατασκηνωτές!

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

4 ομάδες από 2 παίχτες η κάθε μία ετοιμάζονται για το αγώνισμα της ποτηροδρομίας (ένα πλαστικό ποτήρι είναι περασμένο σε σκοινί και ο παίχτης το μετακινεί φυσώντας το, ενώ στο γυρισμό το επιστρέφει με το χέρι). Ο γυμναστής μας, ο κ. Μιλτιάδης, εξηγεί το παιχνίδι και ο υπαρχηγός (κ. Γκάτζιος), δίνει το σύνθημα. Προσέξτε την 1η και 2η ομάδα από δεξιά. Στην αρχή η 2η προηγείται τόσο πολύ, μετά από τη διαδρομή του 1ου παίχτη, που ο 2ος πανηγυρίζει στα μέσα της διαδρομής του. Δεν παίρνει είδηση όμως τον 2ο παίχτη της άλλης ομάδας, που τον έχει φτάσει και στο τέλος τον περνάει και βγαίνει αυτός πρώτος! Χαρακτηριστική και η αντίδραση των χαμένων στο τέλος του βίντεο...

Διάρκεια video: 2΄09΄΄
Κατέβασμα Real video (1,2 ΜΒ)
Κατέβασμα Xvid video (7,3 MB)
κατεβάστε με δεξί κλικ->Αποθήκευση προορισμού ως... (Save target as...)

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Διάρκεια video: 2΄17΄΄
Κατέβασμα Real video (1,7 ΜΒ)
Κατέβασμα Xvid video (10,2 MB)
κατεβάστε με δεξί κλικ->Αποθήκευση προορισμού ως... (Save target as...)

Εδώ θα θαυμάσετε ένα από τα πλέον πρωτότυπα παιχνίδια που παίχθηκαν ποτέ στην Κατασκήνωσή μας, το "Βρίσκω τα παπούτσια μου" (!!). Το βίντεο δείχνει: αρχικά την κάθοδο των "αθλητών", με τη χαρακτηριστική προτροπή του οργανωτή (Μιλτιάδη) ότι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να φοράνε απαραιτήτως παπούτσια και όχι σαγκιονάρες! Μετά, τους κατασκηνωτές που βγάζουν τα παπούτσια τους και τα τοποθετούν στο κέντρο του γηπέδου (την παράσταση κλέβει το σχόλιο από τις εξέδρες, που θα πρέπει να ακούσετε οπωσδήποτε!). Στη συνέχεια τον υπαρχηγό (Γκάτζιο) με το επιτελείο του που... ανακατεύουν τα παπούτσια, για να κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο δύσκολο και τέλος το... μπουλούκι των "αθλητών" που ξεχύνεται με το σύνθημα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον και προσπαθώντας να βρει τα παπούτσια του από τον τεράστιο μπόγο στο κέντρο του γηπέδου, να τα φορέσει και να τρέξει για να δώσει σειρά στον επόμενο!

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Διάρκεια video: 41΄΄
Κατέβασμα Real video (426 KB)
Κατέβασμα Xvid video (2,3 MB)
κατεβάστε με δεξί κλικ->Αποθήκευση προορισμού ως... (Save target as...)

Στο μικρό αυτό αλλά χαρακτηριστικό βιντεάκι, βλέπετε μια φάση από τη σύνθετη σκυταλοδρομία. "Σύνθετη", όνομα και πράγμα: με μπάλα του μπάσκετ στα πόδια, βιβλίο στο κεφάλι, και κουτάλι στο στόμα με μπαλάκι του πιγκ-πογκ πάνω του! Ένα απ' όλα να πέσει, ο αθλητής χάνει, αλλά μετράει η απόσταση στην οποία έφτασε, καθώς δεν θυμάμαι ποτέ να έχει τερματίσει κάποιος το άθλημα αυτό. Έτσι, νικητής βγαίνει αυτός που έχει διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση ή, σε περίπτωση τερματισμού, όποιος τερματίσει πρώτος. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει το ιδιαίτερο ότι ο διαγωνιζόμενος που προηγείται προχωράει με το ρυθμό της... μουσικής, χορεύοντας, στην ουσία, την ώρα που αγωνίζεται, μέχρις ότου του πέφτει το μπαλάκι του πιγκ-πογκ! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, τη στιγμή που ήταν φορτωμένος με όλα αυτά τα.. συμπράγκαλα, είχε όρεξη για πλάκα! Το ακόμα πιο "κουφό" είναι ότι τελικά... κέρδισε τον αγώνα εκείνη τη χρονιά, καθώς οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που έφτασε εκείνος!

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Διάρκεια video: 27΄΄
Κατέβασμα Real video (368 KB)
Κατέβασμα Xvid video (1,5 MB)
κατεβάστε με δεξί κλικ->Αποθήκευση προορισμού ως... (Save target as...)

Ένα μικρό απόσπασμα από "χαβαλεδιάσματα" κατασκηνωτών κατά τη διάρκεια εκδρομής (βλέπε σχετικά με τις εκδρομές στην οικεία ενότητα). Όταν παίρνουν είδηση οι δύο πρωταγωνιστές ότι τους τραβάει η κάμερα, ο ένας παίρνει "συνέντευξη" από τον άλλο με ένα... καλάμι!

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

[Αρχική σελίδα] [Ο ιδρυτής της κατασκήνωσης] [Κατασκηνωτικοί χώροι] [Το ανθρώπινο δυναμικό] [Οργάνωση της κατασκήνωσης] [Το ημερήσιο πρόγραμμα] [Ψυχαγωγία] [Κατασκηνωτικά περιστατικά] [Downloads] [Links] [Forum συζήτησης και αναμνήσεων] [Σαν επίλογος]

BuiltWithNOFΤο υλικό του δικτυακού αυτού τόπου (κείμενα, εικόνες, ήχος, βίντεο κλπ.) δόθηκε στον δημιουργό του ελεύθερο για χρήση, επεξεργασία και διάδοση, με την πεποίθηση ότι ανήκει στην κατηγορία του public domain. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, ας επικοινωνήσει με τον Webmaster.